Borta bra men hemma bäst!

Det stämmer väldigt bra:)
 
Måndag morgon och vi hade ställt klockan för att hinna iväg i tid!
Sista natten sov jag dåligt, grannen ovanpå som vi räknat ut måste vara handikappad lät mycket:( så något trött klev jag upp och gjorde mig iordning. Rickard hade redan gått ut på baguettjakt!  Så vi plockade fram för frukost, åt den sista baguettfrukosten Packade det sista och lämnade lägenheten... 
 
Våran resa mot flygplatsen började, först Metro och sen Metro igen;) så efter lite promenad hittade vi rätt busshållsplats:) Drygt en timme i buss sen flöt det på inne på flygplatsen! Resan hem va seg, det kröp i benen och inte sov jag nån längre stund:( men efter två timmar landade vi på skavsta. Fick väskorna in i bilen och mot den sista onyttiga måltiden, Mc Donalds i Katrineholm. 
Tack Rickard och Sara för denna resa, åker mer än gärna iväg på äventyr med er!!!
 
Pojkarna hade tränat fotboll när vi kom hem, vi visade bilder och svarade på massor av frågor:)
Jonas drog till gymet och startade operation baguetter bort!
Alex va som klistrade vid min sida.... Dom somnade och jag och Jonas gjorde ett skiftbyte. 
Va skönt att träna lite:)
 
Operation Baguetter påbörjad!
 
Tisdagmorgon klockan stod på 6.45. Men när Alex kom in till mig ville jag inte tro vad klockan va... 4.00 de är inte sant:( mamma, jag kan inte sova mer.... Jo, lägg dig här hos mig!  Han snurrade och vred på sig sen la han sig på min axel och godingen säger Jag har saknat dig! <3  jag smälte men jag hade lika gärna kunnat hört de vid 7 på morgonen;) vi somnade om ca 30 min innan klockan ringde! Upp fixa frukost iväg till skola och jag till gymet:) 
Gjorde mina ben en björntjänst... Körde ben efter 4 dagar med massor med promenader och trappor. Idag onsdag känns de väl!
Sen blev det en kväll på jobbet, det gick förrunt! Men jag gillar de, skönt när det finns att göra! En trött Cissi somnade snart, men gissa när Alex vaknade??? Jo kl 4!!!! Va har jag gjort för att förtjäna detta??? Denna gång la jag mig i hans säng och hade precis somnat när Jonas sökare piper! Hör Alex säga mamma nu vaknade jag och vill ligga i min säng igen.... Byta byta... Sen sov jag till kl ringde 5.20. nästa gång jag tittade på kl va hon 5.45! Panik, men jag hann i god tid;) ett dagpass avklarat! Men någonstanns under dagen tappade jag min energi så idag blev det ingen träning:/ 
 
Jag ställde mig på vågen igår morse.... Efter Parisresan stod vågen på +3 kg! Så på de igen imorgon:)
 
Over and out!

Sista dagen...

Det blev en sväng till marknaden några kvarter bort, det var mycket frukt, kött ost och fisk. Men vi handlade inget eftersom vi är våran sista dag här idag.

Sen strosade vi längs shoppinggatan det var tyvärr väldigt lite butiker öppna.
Men det är ju söndag även här;)

Vi tog med oss kamerorna och gick till Eiffeltornet. Vi räknade med att köa länge, men det flöt på. Fyra biljetter till toppen, med trapporna till andra våningen såklart;) innan vi fick komma in så fick vi gå igenom säkerhetskontroll och Sara började pipa!!:) men hon fick komma igenom och våran strävan uppåt började! Många trappsteg va det, och det var numrerat inte på alla så när vi kom vid ett nummer sa jag det. Jonas och Rickard undrade om jag räknade varje steg... Självklart;) samtidigt som jag pratar andas och strävar uppåt!

Vi stannade på första våningen och fikade, det var högt! Men vilken utsikt:)
Sen började klättringen till andra våningen. Det va lite tuffare om ni frågar mig, jag höll hårt i räcket och tittade inte ut över kanten eller bakåt bara framåt.
Jonas försökte få mig att stanna upp och känna hur det rörde sig, men inte då! Jag fortsatte min strävan uppåt något skakis i knäna:( det va inte så jobbigt med klättringen i sig, visst sög det lite i vaderna.

När vi kom upp i sista trappan sa Jonas, du har ju inte räknat! Det står ju på sidan;) ja visst gjorde de de:D
På andra våningen va utsikten minst lika bra! Såg runt hela den avsatsen. Sen ställde vi oss i kön till hissen som skulle ta oss upp till toppen.... Då fegade jag ur... Och Sara va inte sen att ta efter. Jonas sa att jag tänker inte tvinga dig, de va ju snällt;) så Jonas och Rickard dom tuffa, väntade på hissen upp medan jag och Sara väntade på hissen ner;)
Vi gick tillbaka till lägenheten och la oss på varsin soffa och väntade på killarna.
Dom kom efter en stund och Jonas sa att jag antagligen skulle gjort ner mig om jag åkt hela vägen upp. De hade ju inte varit speciellt kul.
Först hade det varit mörkt, när hissen kom en bit blev det så ljust och dom såg ut över Paris. Det var en glas hiss så dom såg runt om. Den gick fint iallafall:) det va en häftig upplevelse sa dom:)

Pratade med Jonathan och frågade om han tyckte jag och Sara va fega som inte vågade åka hela vägen upp, men han tyckte inte de;)

Jonas jag och Rickard gick och åt en sen lunch, Sara hade ont i magen igen:(
Sen vilade vi innan vi gick till restaurang Suffren som ligger ganska nära lägenheten. Jonas va så sugen på deras lammklubbor och jag va sugen på skaldjurstallriken. Tyvärr så är inte vi så bra på franska och där va dom inte superbra på engelska. För i skaldjurstallriken ingick det ostron och de ville jag inte ha och de va lite svårt att förklara de. Sen fanns inte lammklubborna för kvällen:( så denna kväll var ingen matsensation....

Kollade på Eiffeltornet igår innan jag la mig, sista kvällen att se det upplyst:)

Nu ska jag plocka och packa det sista sen blir det frukost. Snart drar vi oss mot flygplatsen och hemåt:) borta bra men hemma bäst!

// Cissi


Last day

Igår gick vi till puben på hörnet och åt, vilket håll igång ställe! Discomusiken pumpade ur högtalarna och det var fullsatt. Vi åt och jag och Sara provade en Moiito mango. Riktigt god, men Sara va lite rädd för myntabladen i för hon har två gånger innan fått småbitar i halsen:( obra!
Men det gick bra. Lite slitna gick vi hemåt och la oss på soffan till Jonas besvikelse;) vi kollade så ska det låta:)
Sen sov vi som grisar hela natten och idag vaknade vi upp till ett soligt Paris!

Rickard gick och handlade baguetter och croassanter (hur det stavas) med choklad i :)
Nu har vi planerat dagen, det blir att kolla in marknaden några kvarter bort, sen lite shopping på "normala" shopping gatan! Sen ska vi ta oss upp i Eiffeltornet:)

Idag är sista heldagen för oss här, imorgon bär det av hemåt!

Ha en bra dag!


Apr. 06, 2013

Frukost blev det, baguett såklart när vi är i Frankrike:)
Vi bestämde oss för att gå till Champs Elysee och även besöka Triumfbågen. Så vi startade våran vandring;) det blev ett öl/drink stopp på vägen och även ett crêpes stopp. Jag åt med nutella och jordgubbssylt;) sen strosade vi på Champs elysees och vilka butiker, vakter i alla butikerna och massor med personal, alla var så trevliga! Häftigast var modeskaparnas butiker där öppnade dom dörren när folk skulle in;)
Sara shoppade loss ett par ursnygga Lacoste skor. Sen åt vi på en bakgata, inte lika dyrt som på huvudgatan;)
Vi tog ena sidan till Triumfbågen och den andra sidan på väg tillbaka. Det låg bilfirmor efter gatan och dom hade inte vilka bilar som helst;)

Vi gick hemåt och gjorde oss klara för att gå ut och äta. Vi hittade en restaurang någon gata ifrån våran lägenhet där det var god mat, vi åt tre rätters. Jonas åt sniglar;) och det va gott!
Supermätta gick vi hem och la oss i soffan och kollade tv (vissa sov)
Denna natten sov jag något bättre för vi hade dörren öppen lite grann.

Idag gick jag och Sara och handlade frukost. Sen tog vi metron och hamnade rätt på en gång;) skönt att åka med tre världsvana människor;)
Vi stannade först på en restaurang och drack våra livs dyraste cola!
Sen tog vi oss till Notre Dame, vilken otrolig byggnad! Jag gick där inne och kände mig så liten:)
Och jag är så fascinerad av denna byggnad. Så bra att dom valde att restaurera byggnaden:)
Sen hade Sara så ont i magen så vi tog oss hemåt genom latino kvarteren. Fick känslan av gamla stan i Stockholm.
Vi la Sara och vi andra skulle gå en sväng och leta upp Mc Donalds vilket var en besvikelse.
Men tur i oturen hittade vi en shoppinggata och i slutet av den låg "puben i hörnet" för under promenaden hade vi blivit törstiga. Jonas och Rickard tog en kanna öl och jag beställde en drink Tutti Vodka. När beställningen kom va det fyra olika drinkar! Men gott va de;)
Vi tog en annan väg hem och gick förbi en brandstation och strax efter kommer en bil på utryckning som Jonas skulle filma, men glömde att trycka på knappen:) haha!

Sara hade sovit riktigt gott och mådde lite bättre när vi kom hem. Jonas och Rickard gick och handlade snacks;) så nu sitter vi och trycker!! Ska ev gå och äta ikväll på puben vi va på. Vi får se vad som händer;)
Imorgon ska vi definitivt åka upp i Eiffeltornet:)

Återkommer!


Paris!

Ja vi sov och vi sov, en stund blev ca 3 timmar;)
Men våra kroppar behövde det. Vi åt lite snacks och planerade våran vistelse här, vi gick igenom vad vi vill se och kollade på kartan vart allt låg hur vi ska lägga upp det.
Sen gjorde vi oss klara för att gå ut och äta, några gator ner ligger en restaurang som heter Suffren. Den låg bra till och andra folk som varit här i lägenheten har tipsat om den.
Det är så att det finns en gästbok i alla lägenheter världen över där man kan tipsa om restauranger, sevärdheter och vad man kan tänka på. Kanon!
Vi gick till restaurangen och det såg ut att vara fullsatt! Men på något vis fick vi plats, Sara och Rickard drog dom ut bordet åt så dom kunde sätta sig sen ställde dom tillbaka bordet, ingen risk att dom tog sig ut;)
Det bästa är att Sara kan lite lite franska, hon förstår lite språket och kan läsa lite! Men hon pratar inte. Så små ord i menyn hjälper hon oss med:)
God mat fick vi och efterrätt såklart!!

Sen gick vi genom en park alldeles nedanför oss, fram till Eiffeltornet. Så vackert i mörkret när det lyses upp av massor av lampor!!
Och vilken konstruktion! Helt fantastiskt:) vi tänkte att åka upp och se Paris på kvällen men sista turen högst upp i tornet hade redan gått vi kunde om vi ville komma till våning 2 men vi valde att ta det en annan kväll, kanske ikväll. Vi gick hem och stupade i säng!

Just nu är klockan 9.04 och endast jag är vaken. Vädret är okej, det regnar inte men inte strålande sol heller. Tror det blir Eiffeltornet idag och även triumfbågen. Sen måste vi äta något gott. Rickard älskar baguetter så han har längtat till frukosten idag då vi ska handla nybakt baguett, så jag hoppas dom vaknar snart så vi får äta:)

Återkommer...
// Cissi


Ångest / Paris

Ja så är det, så fort jag ska göra något utan mina barn får jag ångest. Ja inte bara för att åka till jobbet men när det är större saker på gång. Nu är det stort för vi åkte till Paris idag!

Några dagar innan och samma dag tycker jag det är så jobbigt. Det är inte de att dom inte har det bra utan oss, tvärtom dom får ju full fokus från farmor och farfar. Jag är bara så orolig att det ska hända mig och Jonas ngt så pojkarna blir ledsna och själva resten av livet....
Det är tufft att åka iväg men den här gången gick det riktigt bra!
Vi har ju våra bästa vänner Sara och Rickard med oss:)

Vi gick upp vid 01.30 och Rickard körde oss till Skavsta. Jag sov gott, va så grymt trött.... Fick pikar av mina medresenärer att jag inte sett alla hjortar som var precis in till vägen eller ugglan som kom seglande emot oss. Men jag såg polisen som stoppade oss i Arboga;)

Väl på flygplatsen åt vi torra mackor och tog en varsin morgonöl/smirnoff Ice.
Gick snabbt att komma ombord och vi kom iväg i tid! När det va ca 30 min kvar av flygresan vaknade jag med nackspärr:/ oskönt att sitta och sova!
Men flygresan gick ju jättefort:)

I Frankrike landade vi ca 7 mil från Paris. Så vi började äventyret med att köa för bussbiljett till Paris! Sen va de kallt och vi stod ute och väntade på bussen de gick i skytteltrafik. Väl på bussen gick det ändå ganska fort det va en behaglig resa.
Vi blev avsläppta vid en busstationen i Paris, ingen av oss kan franska! Men engelska funkar bra;) vi fick tag på en taxi som körde oss till adressen. Vi tror vi blev lite lurade på priset... Men va vet vi?!

Vilken lägenhet! 5e våningen med utsikt mot Eiffeltornet! Stora rum, ljust och fräsch:)
Vi ställde av väskorna insåg att det inte va städat.... Men vi va så hungriga så vi tänkte lite mat i magen så löser det sig. I och för dig hade vi tillgång till lägenheten 4 timmar senare....

Vi tog oss ut och hittade en liten restaurang om hörnet som vi provade. Servitören var jättetrevlig och maten va god, det va även efterrätten;)
Efter två timmar där gick vi och handlade och gick tillbaka till lägenheten. Det va nystädat när vi kom tillbaka!!!
Vi la oss nyss i sofforna och tre av fyra sover;) ska slå igen mina gluggar en stund jag med så jag orkar med kvällen!

Återkommer....

https://cdn3.cdnme.se/541817/7-3/pic_515d7c309606ee3f7e4a9d36.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/541817/7-3/pic_515d7c4ce087c3736ecd26ba.jpg" class="image">


Måndag/tisdag

Bra start på denna vecka!
Måndag: Först ett konditionspass med Jonas sen mat och lite småfix innan jag åkte in till stora staden och mitt nya jobb:) tyckte kvällen flöt på bra, börjar hitta lite rutiner. Sen är det ju så olika hur dom man går med jobbar... Men jag plockar det jag tycker är bra och det som funkar för mig;) så är det bara att hoppas mina arbetskamrater oxå tycker det funkar bra?! Dom har varit positiva och jag har fått mycket beröm:D
Kom hem och landade i soffan och Jonas berättar att Jimmie har bloggat, så jag fastnade helt i bloggen. Det gjorde även Jonas! Vill ni läsa om en kille som öppnar sig helt om ett brott han gjort och hur det är att sitta häktad så läs! http://femmanaderihakte.blogg.se/
Ett tips är att ha något att torka tårarna med.... 
Jag måste ju säga att jag inte på något sätt tycker det är ok med doping, droger mm. Det jag tycker är beundransvärt är hur Jimmie öppnar sig och står för det han gjort! Be strong!!!!
 
Imorse va det lite segt när klockan ringde. Men jag går upp med glädje och tycker det är så kul på jobbet!!!
Jag kom i tid, det fanns dom som inte gjorde det;) fy det är väl något som är jobbigt att försova sig.....
Efter jobbet åkte jag till Marieberg och mötte upp Jonas, vi va ju tvungna att ha något nytt tills vi ska till Paris:)
 
Det blev ett benpass på gymmet och jag hann kolla en stund när Jonas spelade innebandy. Jonathan och Alexander har ju påsklov så dom va så nöjda att kunna vara med och titta:) nu sover dom gott och det ska jag oxå göra!!!!
 
Natti Natti!!!

RSS 2.0