Saker och ting

Det händer saker ibland som får en att stanna upp och tänka till....

Ett kompispar fick en tuff start med sin nyfödda, endast en vecka gammal fick denna lilla filur hjärtstillestånd!
Men en kämpe som han är kämpade han och hans grymt starka föräldrar och storebror tillsammans och efter en vecka i Göteborg på sjukhus med slangar respirator och en operation fick han flyga "hem" till Örebro. Ni vet att ni funnits i våra tankar! Ni är kämpar allihopa<3 längtar tills vi får ses och kramas riktigt hårt:)
Detta lilla mirakel får en att förstå hur skört livet är... men han är en kämpe och en söt sådan<3

Härom kvällen fick jag ett telefonsamtal av en nära anhörig att en annan nära anhörig låg på sjukhus med högt blodtryck och hade dubblahjärtslag... ännu en gång kommer tankarna att livet är skört... tankarna finns hos dig med älskade<3 du är oxå en kämpe i mina ögon!

sen i tisdags läste jag på facebook om en vän vars son låg på sjukhus i Örebro med lunginflammation, varböld i ena lungan och även vätska i lungan... denna kämpe är 5 dagar äldre än Alexander och dom är kompisar! Nu läste jag idag att han ligger i respirator efter att lungan kollapsat efter dom tömt den på vätska!! Nu sövde dom ner honom som jag förstod för att lungan ska få vila och att han ska få hjälp att andas om han mot förmodan inte skulle orka...
Nu är det här oxå en riktigt kämpe<3 så det kommer gå bra han är snart på benen och leker för fullt! Men ni vet att ni finns i våra tankar! Och ni föräldrar är enormt starka<3

Kramade mina två hjärtan<3<3 extra länge i kväll och tänkte att allt kan hända så fort....


Annars idag har vi fortsatt vårat städprojekt! Men nu äntligen är vi klara:) Jonas har kört med röjsåg ute så klart!
Jag har dammat, dammsugit, torkat golv lister mm. Men nu äntligen är inne städat:) Nu ikväll började Jonas tvätta altanen ute på soldäck.... tyvärr blir det en resa till xl bygg imorgon bitti för att köpa mer rengöring, Fy va smutsigt det är:/ men det syns skillnad:)
Pojkarna har hjälpt till och städat sina rum, sen har dom lekt med Bamse & Clash idag vi hämtade hit dom för lite lek och bus:)
Alexander har varit hos ena grannen på em och åkt gräsklippartraktor med farbrorn:) tror dom tycker det är lika kul båda två!
Jonathan hade svårt att somna ikväll, återigen är det mörkret som skrämmer:( så när han frågade om jag kunde lägga mig hos honom va svaret självklart! Känns ju bra att någon här i världen tycker jag är en tygghet;)

Men så är det.... för mina barn är JAG! en trygghet någon att lita på.... som förälder är det väldigt viktigt att tänka på och förvalta väl....

Nu ska jag gå och förvalta något som dök på mig... tröttheten:)

Natti natti alla mystroll där ute!

Livets svåraste jobb är att vara förälder, men oxå livets roligaste jobb....


//Cissi

Äventyr

Nu är det inte alls lika tyst här hemma längre.... ja just nu när dom "små" sover är det tyst:) dom har haft en toppenhelg i Stockholm med mormor och morfar! Tack för en rolig helg:)
I måndags gick jag på semester!!! Så skönt, trots det regnade. Men som jag sa till Jonathan när han sa att det inte va något fint väder på min första semester dag, det är bara skönt att få vara  ledig och göra det man har lust med!
Jag hade lust med.... ja eller lust och lust med det behövdes, städas:/ så det gjorde jag. Jonas åkte till Linde och hjälpte Per med Martins rum:) blir jättefint! Han skulle köpa med mat från Wok house! Meeen... dom hade semesterstängt tills imorgon!!! Jaja vi åt på ett annat ställe, maten va ok men inte i klass med Wok House!
Igår fortsatte jag städa och hänga upp gardiner, blir så bra. Kvällen avslutades på Ica Maxi arena i Kumla där vi såg Indianerna ta ännu en seger:)

Dagen idag startade ganska tidigt, Alex vaknade runt 7 och var spänd på vart vi skulle ta vägen idag! För vi hade planer att göra en utflykt....
Eftersom Jonathan inte kunde somna igår kväll för han va så spänd på vad vi skulle göra så berättade Jonas för honom innan han somnade, men inte somnade han för det... så det slutade med att jag och Jonathan sov gott i min och Jonas säng:) det är skönt att ha någon att prata läskiga spöken och otäckt mörker med när man inte kan sova...

Jonathan för några år sedan:) sover gott på köksgolvet...

Dagens äventyr utspelades i Linköping!
Flygvapenmuseet fick ett besök av oss. Det var intressant och mycket att titta på tyckte vi alla:)


Mys bomb!

Jonathan & Alexander lyssnar med spänning på vad Pappa har att berätta:)

Tex att han flugit med en sådan:)

Alex provsitter Viggen!

Jonathan provsatt oxå Viggen!

Hajar ni?

Här är världens dyraste jordfräs.... Jas 39 Gripen!

Det blåser!!

Det här tyckte vi va roligast på flygvapenmuseet!

Men det andra var intressant och spännande:) Speciellt källaren där resterna av en DC 3 fanns... den har blivit nedskjuten av ryssarna 1952 över Östersjön och bärgades i mars 2004.

Sen åkte vi vidare till Cloettafabriken, OJ va mkt gott det fanns där!
Vi åkte därifrån med två välfyllda kassar och inte så mkt fattigare:P

Vi gjorde ett stopp vid Bergs slussar... som blev längre än ett stopp. Vi hade nog kunnat varit där hela dagen:) Vissa hade faktiskt stolar och filtar och satt längs kanalen och hade säkert suttit där länge!


År 1815 stod det på kanten på slussen..

Vi har haft en kanonbra dag:) så kul och göra spontana utflykter!
Och pojkarna är så duktiga och gå och intresserade av olika saker!

Nu blir det sängen här för imorgon blir det återigen städning:/ och rensning av ogräs... så har ni inget för er vet ni vart ni är välkomna;)

Natti natti!

//Cissi

Så ovanlig tyst....

Väldigt tyst och lugnt här hemma..... Lite för tyst och lungt faktiskt... men dock skönt:)

Jonas jobbar näst sista natten innan semestern, Jonathan & Alexander är på minisemester med mormor och morfar:)
För några veckor sedan ringde pappa och frågade om han och mamma fick låna med sig pojkarna den här helgen. För er som inte vet...ja ni är nog några stycken, så jobbar jag och Jonas samma helg var 6 vecka och då är morfar och mormor så snälla och ställer upp och har barnen hos sig hela helgen så vi kan jobba så:) det gör att vi får fler lediga helger ihop!

Så den här helgen var det dax mamma och pappa packar sina "jobba hela helgen väskor" och pojkarna packar sina "vara hos mormor och morfar väskor" i vanliga fall lämnar jag eller Jonas barnen på fredag kvällen och sen hämtar jag dom på söndag kväll. Självklart hälsar jag på dom på mina lediga timmar under helgen! Men den här helgen såg annorlunda ut.... jag och Jonas packade våra "jobba hela helgen väskor" Alexander & Jonathan packade sina "mini semester med morfar och mormor väskor"
Iveckan berättade mormor och morfar för sina barnbarn att dom bokat hotell I Stockholm och frågade om dom ville åka med???
JA!!!! BO PÅ HOTELL:)

Så i torsdags va mamma och pappa här på mat och installation av bilbarnstolar och DVD-skärmar:) bilresan räddad! Vi bestämde att dom skulle hämta pojkarna kl 11.
Kl 8:00 vaknade två förväntansfulla killar:) vi åt mysfrukost i vardagsrummet och kollade på bolibompa och sommarlov.
Kl 9 frågade dom var kl var....
va är kl nu? 9:05
Hur mkt är kl? 9:15
Nu då? 9:16!!
Men NÄR ska vi åka? När kommer mormor och morfar?
Kl 11 kommer dom:) DET ÄR JU JÄTTELÄNGE KVAR!!!!
Men vi uthärdade med Rorri, Nasse och många andra barnprogram. Allt färddig packat och klart. 11.10 kom ÄNTLIGEN mormor och morfar! Mormor fick två bamsekramar av sina killar sen, dom gick snällt på toa som jag bett dom om och tog på sig skorna och sprang ut i bilen. På med Dvd-filmerna och hörlurar på... Kram och puss...vink vink till mamma.... Gissar dom har haft en toppen helg i Stockholm...
Ja jag vet för jag har pratat med dom att dom har det jättebra:) Knappt så dom hinner prata:P

Själv har jag jobbat en kväll och en dag...Bara en dag kvar sen...SEMESTER!!!
Går så bra och jobba har ju underbara vikarier:)

Eftersom det inte varit så mkt bra på tv enl mig.... du tycker kanske de:) så har jag kollat på McLeods döttrar har kommit till avsnitt 92:) kollade jättemycket på det när jag väntade, ammade och hade Jonathan liten. Köpte boxarna....sen har det bara rullat på men nu har jag börjat kolla igen:)
Nu ska jag och Shakira krypa ner i sängen och invänta morgondagen:)

Gudbevare mig mina vänner<3 mina fiender ska jag nog klara av....



//Cissi

Countdown

Det börjar minska på dagarna.... till den efterlängtade semestern:D Jobbar imorgon, lördag och söndag sen ska jag bara vara ledig med dom bästa killarna i mitt liv<3

Sen jag skrev sist har vi varit hos Samira, Jimmy & Camilla och ätit god mat som alltid:) Samira är en grym kock!
Vi åt och drack gott, men tyvärr gick tiden för snabbt så jag och pojkarna gick hem vid 21.30. Jag somnade ovaggat, med en ond hals:/ Kanske skulle tagit Jimmys erbjudande om en whiskey eller som Samira föreslog! Vodka och svartpeppar!!! Nee sängen och Bafucin:P
Vaknade fortfarande med halsont och nu även feber:(( och jag som skulle till naprapaten kl 15 samma em! Det va bara och ringa återbud... tog det lugnt med pojkarna passade på och tvätta och kusin Martin kom så jag hade verkligen chans att vila, han underhöll pojkarna... ja för Jonas hade kommit hem vid 3.30 sen behövde han vila för att orka med att jobba natt oxå.
Jonathan, Alexander & Martin plockade rabarber och gula hallon som vi gjorde en paj av, blev riktigt gott!
Per va på utbildning och kom lagom hit tills vi skulle äta, blev pastasallad och pajen till efterätt:)
Per & Martin tog med Jonathan & Alexander för ett kvällsdopp, då sov både jag och Jonas en stund:)

Tänkte på en eller två saker när jag läst saga för pojkarna igår kväll. Jonathan har sin älskade hund fortfarande, och den ligger han på som en huvudkudde:) Alexander ligger fortfarande och stryker mig på armen eller kinden när han ska sova, precis som när han var liten:)
Känslan av att älska en annan människa som man gör med sina barn är enorm....

Idag har jag återhämtat mig från febern, men nu trycker en förkylning på och vill komma ut... jag vill inte ha den!
Har packat och tvättat idag, imorgon åker Alexander & Jonathan iväg på semester... så nu hoppas jag allt är med!
Jag och Jonas jobbar helgen för att på måndag gå på SEMESTER!

Mamma och pappa var här i kväll på mat, åt grillad karrekotlett och kall hemmagjord potatissallad:) Mums!
Nu är det alldeles lugnt här hemma, pojkarna sover och maken jobbar natt... bara Shakira som snarkar:)

Måste bara... Vad är det för vän som alltid ska ha hjälp och det på engång och en annan ställer upp för att sedan få en hugg i ryggen av den "vännen"? så gör man inte! Jag tror att det är slut på hjälp och vara snäll nu!

Nu blir det soffan och ngt avsnitt av McLeods döttrar:)

En sann vän bortser från dina brister och ser dina positiva sidor...

//Cissi

5 kvar.

Då startar jag min nedränking nu:) 5 arbetspass kvar! Ska bli skönt med semester. Har tre veckor nu och två ihöst när vi åker till RHODOS!! Resan betald och biljetterna har kommit:):)

Här ska vi bo!! Micke med såklart:)

Alexander, Jonathan
& jag åkte ner till Prästryggen för ett kvällsdopp igår kväll, dom badade jag satt i solen på bryggan och njöt av värmen och två glada pojkar.
Alexander fick ngt i ögat. såg inget men vi packade ihop våra saker och åkte hem, han duschade länge och jag spolade med koksaltlösning... vi gjorde iordning tacos och åt och åt, så gott med tacos:)
Vi la oss alla tre i våran säng och läste, Jonathan somnade snart, jag väntade på att Alexander oxå skulle det, men det kom krokodiltårar och han hade ont i ögat när han blundade, så efter lite telekontakt satt han och jag i bilen på väg in till Usö. Det hela med Alexander är att han somnar utan problem när han är trött och det va han igår, sen klagar han inte på att det gör ont om det inte gör det. Farmor kom in och va hos den sovande storebrodern.
Väl inne på ögon var Alex så duktig! Hon såg in i hans bruna ögon och sa vilka otroligt fina bruna busiga ögon du har:) och dom som sett dom kan väl bara hålla med...
<3 älskade barn.

Sköterskan, Louise spolade rent ögat, och gjorde en vändning av ögonlocket och lilleman tyckte det kändes bra.
Först när vi stog utanför och väntade på att få komma in förklarade jag vad som ev skulle ske... då tittade han på mig och sa ska dom vända och ta ut ögat???? Men jag förklarade att man vänder på ögonlocket och kollar så det är rent, då stog han lugnt kvar bredvid mig:)
När vi va klara fick han välja ett klistermärke och fick en tapperhetsmedalj!:D
Vi var på 9onde våningen och passade på att se ut över Örebro i skymmningen, så fint. Med dom blå bergen borta i horisonten.
Vi var klara på 10 min och rullade sedan hemåt:) en stolt kille höll sig vaken hela vägen hem i den vackra sommarkvällen, han tycket det va mysigt och det tyckte jag med:)
Väl hemma somnade han efter många pussar och kramar av mig och farmor:) han hade inte ont längre och inte idag heller! Är tacksam att vi fick hjälp så det inte blev någon större skada på ögat!

Det finns en högre makt!

Är så otroligt glad för våra vänner att det går åt rätt håll<3
Vilka kämpar<3

Riktiga Vänner stannar kvar när det är tufft, riktiga vänner känner av när det är svårt, riktiga vänner stöttar när det behövs. Riktiga vänner finns alltid där när dom behövs utan att vara en börda....
<3<3

//Cissi

Still hot..

Ja egentligen skulle jag väl sova nu...men dörren står öppen och det kommer in lite svalare luft:) Och Kira ligger på trappen och njuter, har varit en varm dag för henne och eftersom hon får kortison örondroppar så bör hon inte bada i sjön... så jag är en snäll matte nu:) enligt Kira har jag inte varit det idag:/ först örondroppar, senare klippning av hårga tassar... efter det blev det en visit i duschen! Jonas va inne i badrummet, när Kira och jag stängt in oss i duschen tittade hon på honom med bedjande ögon...men han släppte tyvärr (tyckte hon) inte ut henne. Men jag tror så här nu efteråt att hon tycker det är ganska skönt:) Imorgon blir det kloklippning, ev klippning med maskin ! Tror hon önskar att jag flyttat istället för Bamse busen :)

Har precis torkat golven här uppe och vikt lakan och lagt dom på plats, det är ju först nu man orkar göra sånt. Hoppas pojkarna tar sovmorgon imorgon:P
Sen blir det så mkt tvätt nu... har två skitgrisar men va gör de dom mår så gott:)
Ska packa ihop strandväskan för morgondagen för jag ska ha sol:) så blir det ett besök på Prästryggen på förmiddagen, då för Jonas sova ifred. Jonathan ska på kalas på em:) så idag på fm var vi iväg och fixade present. Nehe mot sängen men först några måsten...

För varje dag som går inser jag att vissa saker inte är så viktiga längre, det finns dom som hoppas och varje dag är en kamp.... stanna upp i ditt liv och fundera vad som är viktigt, vad du prioriterar!

Våra tankar finns hos ER<3


//Cissi


Hot...

Varmt och skönt är det:) Hoppas värmen håller i sig läääänge nu!
den här veckan har varit seg, jobbar 4 dagpass! Och då är det barnlämning först så jag måste upp tidgt!!! Men imorgon jobbar jag kort dag sen leeeedigt i helgen:D
Imorgon ska nog hela familjen åka till Nora, det är Noradagarna och det fanns lite kul för barnen att kika på imorgon, men allt hänger på väder och vind!

Idag hände en otäck sak:( tur bara att det gick bra<3<3 men inser hur skört livet är... en underbar människa tappade hela hjulet på sin bil!!! Tur att det gick sakta och att ingen bil mötte.... Nu ska man inte tänka om men det blir så ändå! Adrenalinhalten i kroppen va skyhög innan jag såg att det var ok, personen var oskadd<3 dock arg som ett bi! Så glad att du är ok<3<3

Sen är Jonas och mina tankar hos en liten kämpe<3 och hans familj! Vi tänker på er och håller alla tummar vi har för er!

Det känns som det finns en högre makt....

Missade ju i mitt förra inlägg METALLICA konserten på Ullevi! det va en så häftig upplevelse när hela Ullevi (ja nästan iaf) stog upp och sjöng med! Dom är grymma!!!
Var där med Jonas, mina underbara svägerskor:) systerson till Jonas och min Lillebror :) vi åkte ner skapligt och självklart tog vi oss till avenyn i väntan på konserten. vädret va med oss kunde inte blivit bättre :)

Måste ju tacka Futte dvd-erna är ju helt enkelt bara kanonbra:D vi satt och kollade film jag och Kenny på vägen ner, tiden bara försvann:)
Tycker tiden springer iväg hur man än gör... måste fixa för morgondagen...

Ha det bäst och värna om dina nära och kära....

//Cissi

Tooo long time...

Oj mycket har hänt sedan sist men jag orkar inte dra allt!

Lite snabbt då så har vi varit med om ännu en rörinsättning! Gick så bra, Jonathan var så duktig:)
Vårfest på Alexanders förskola, skolavslutning för Jonathan. Poolspel i fotboll med så härliga barn!



Jonathan på sin favorit position... MÅLVAKT!! Kan han ha det efter sin pappa kanske?

Mycket fotboll blir det och Alexander börjar oxå tycka det är kul!

Så har vi ju firat en student oxå:)

Emmy & Alex

Puss på dig morbror<3

Snyggaste studenten!!


Jonas har tatuerat sig:) blev jättebra, han och Emmy gjorde en morbror systerdotter grej och tatuerade sig samtidigt blev jättefina!

Nu räknar jag ner till semester! Ska bli skönt och Jonas har samtidigt så det ska bli skoj:) Vi har inte planerat så mkt än... en helg i Göteborg! Men samira, Jimmy & Camilla. Sen har ju vi vårat att se framemot i september! RHODOS!! 14 dagar sol och bad med familjen, Micke, Samira, Jimmy & Camilla! Längtar!!!!!!!!!

Måste bara skriva att folk som lägger sig i saker dom inte har ngt med att göra borde ta sig en tankeställare! Och varför gå på bara vissa människor? Jag med flera fattar inte... synd bara att dom gör sig osams med andra! Det är dom själva som blir drabbade i slutändan....

Jag har lärt mig vilka jag kan lita på och vilka som är mina vänner<3 Tyvärr den hårda vägen men stärker en i slutet iaf! Jag vet vilka som ger och tar och är en riktig vän<3 du som läser det och känner igen dig... Är så glad att just DU finns i mitt liv<3

Nu ska jag bädda rent, ta hand om diskmaskinen och tvätten... sen en dusch och sängen, jobb imorgon :)

Ha de gott!

// Cissi

RSS 2.0