Ledigt:)

Då har 1:a veckan gått, och fort har det gått. Skönt med helg och nu är jag ledig i 4 dagar:)
Även fast jag jobbat har vi hunnit plocka blåbär och kantareller, Jonathan älskar blåbär han åt säkert 1 liter när vi kom hem. Han och jag njöt av att plocka, Alexander sa snabbt att han va trött på det här och ville åka hem;)

Jonas och Edde åkte uppt ill Vännäs och hämtade en badtunna, så den står här hemma på pooldäck och väntar på att bli klar:) el så är det jag mfl som vill att den ska bli klar.
Jonas har tyvärr fått en skada på sin hornhinna, samma sak som förra året. Idag är det mkt bättre men han har ont och är lite ljusskygg.

Idag va det dagisdag för pojkarna och dom ville tillbaka imorgon så det känns ju kul:) men imorgon är vi lediga!
Och då ska vi städa altanen och kanske lite inne med det som jag inte hinner ikväll;) imorgon kommer Anni, Malin, Morgan, Petra, Anders och Elva hit och äter och förhoppningsvis badar tunna:D

Alla tre pojkarna ligger i sängen och sover så gott:) jag ska städa och ta hand om tvätten.

/C

1.a dagen efter sem

Jaha, då satt man här hemma helt själv... Men det är skönt ska jag säga:)
Jonas fick en impuls och åkte t Vännäs och köper en badtunna. Pojkarna är hos mamma och pappa. Jag ska jobba dag imorgon så då fick dom sova där:)

Det gick bra och jobba idag, har lite mer och göra på jobbet nu och det känns bra. Även fast det är skönt att vara ledig är det skönt att komma in i rutinerna igen:)

Va nyss ute och sprang, gick en sväng. Det är som en drog när man kommit igång att röra på sig, men en bra drog i lagom dos;) känner att jag mår så mkt bättre och orkar mkt mkt mer!
 Mera träning:)

Nu ska jag kissa hunden och krypa ner i sängen och läsa Män som hatar kvinnor.

C YA

/C

Slut

På semestern men det har varit så skönt att vara ledig:) vara med familjen och vänner! Så det känns lite motigt att börja jobba igen, men samtidigt skönt att få lite rutin igen.
Och inte vara en fegis längre ;) el hur Anni!

Malin, Morgan, Petra och Elva kom och grillade dagen efter jag bloggat. Hade så trevligt och grabbarna har hittat en ny kompis i Malin. Vi grillade och åt sedan efterrätt så gott så:)
Senare den veckan kom Anni, Malin, Petra, Elva och Andrers hit och det blev grill då med:) Senare den kvällen kikade en polis in på altanen och pojkarna va som statyer:) dom har pratat mkt om det efteråt men just då va det så häftigt så dom visste inte va dom skulle säga el göra;)
Det va vattenkrig på altanen, och jag hamnade i skottlinjen när Malin och Jonathan kom krypandes efter häcken:) Anders hade oss i sitt våld med vattengeväret, jag skulle langa vattenballonger till Anni och Malin men va lite för trög så Anders hann in och ha sönder den innan jag hann göra ngt:) En så rolig kväll:)

Och världens bästa Anni har fått med mig och tränat:) TACK! Det har gett mersmak, hon är inte lika hård som min bror iaf!!! Han och jag va ute och sprang jag trodde jag skulle klappa ihop på slutet han va grym mot mig:)
Anni och jag har tränat Bodypump och det är så skönt speciellt med träningsvärk:P Haha men jag gav mig inte och efter Kolmården igår kände jag att det gett lite... Men mera träning tack;)

Min svärmor sa att dom skulle åka till Kolmården på lördagen och det hörde pojkarna och ville så gärna följa med och det va inga problem bara vi tog egen bil. Packade allt på fredag kväll och lördag morgon rullade vi neråt. Vi blev 11 st så vi hade tre bilar. Jag körde ner och hade svärmor och pojkarna med mig. Grabbarna kollade på film på vägen ner, vi stannade till och tankade oh då passade jag och pojkarna att gå på toa på macken. Dom andra köpte godis:)
Vi fick stoppa efter några mil för då skulle alla utom svägerskan och svärmor kissa:) haha. Sen rullade det på till Kolmårdens djurpark!
Jag och svägerskans man drog vagnarna med packning och pojkarna höll hårt i Bobby, Kenny och Adde, ja Emmy ibland. Dom tyckte det va livet att vara med kusinerna och Adde:) Inte nå gnäll förens runt 14.30 efter delfinshowen, Jonathan sa åt Adde att hålla Emmy i handen när det blev mörkt under showen:) pojkarna gnällde lite för att dom va hungriga och det va vi andra med utom R som kör en kur som man måste ha sån disiplin för att klara av....men det tror jag han gör för han är envis :)
Träffade Bamse och Skalman på Bamses värld där jag, Kenny och pojkarna lekte dom andra tog igen sig.
Kollade på ormar och spindlar mm efter parken sen körde Bobby hem så skönt för mina ögon va trötta efter en heldag med linser. Jonathan tyckte det va kul att Bobby körde och höll sig vaken hela vägen hem, Alexander somnade och sov nån timme. Tack alla för en kanondag:)

Idag har jag fått massage av Anni och det behövdes men det kräver nog några gånger till för att bli bra.
Sen åt vi och Anni spelade Björn Rosenström på gitarr för oss!
Har haft huvudvärk sen massagen men den släppte när jag joggade ikväll:) Fick en bra ide när jag sprang och det ska se till att bli av!!

När jag kom hem sov Jonas tungt bredvid Jonathan i våran säng så det blev ingen wallander film ikväll, men imorgon!
Nu ska jag sova...
Back to work.

/C

Regn

Idag har det varit helt ok med dåligt väder. Tyvärr har det inte varit så roligt att städa men så härligt när det är klart och hela huset skiner:) Men vi har varit så duktiga hela familjen. Tacos gjorde magen glad och sen klippte Jonas sig. Pojkarna har hunnit duscha, ska oxå göra det och hoppas på att de finns ngt varmvatten kvar;)

Igår va jag en sväng upp till Linde och hämta en nyckel till en bil Jonas bror skulle sälja. Senare på dagen kom Eva och Martin till Frövi och kollade på det Jonas byggt:) ett pooldäck och en trappa från altanen och ner till däcket. Blev jättebra, jag har en händig man;)
Per kom när han slutat jobba och vi grillade och åt pastasallad, efterätt blev det med! Chokladpudding och grädde. Hallon, vaniljglass och grädde mums så gott. Barnen badade, cyklade och lekte inne vi märkte knappt av dom:)
På lördag ska vi ev till Linde och Jonas ska hjälpa Per att lägga tak, vi andra njuter väl av ledigheten och håller tummarna för fint väder.

Imorgon kommer Malin och Morgan hit och vi ska grilla och prata en massa:) ska bli jättekul och ses! Tyvärr har Anders oflyt och jobbar...men hoppas Petra och godingen Elva kommer och gör oss sällskap:)

Nu ska jag duscha sen väntar några rader i Potterboken innan John Blund kommer....

Lev livet det går inte i repris!

Kolmården!

Eftersom Jonas hade en ledig dag från jouren idag bestämde vi igår att vi ev skulle åka till Kolmården:)
Klockan ringde 7.00 det va segt att komma upp, slog igång datorn och kollade vädret..inte lovande! Regn hela dagen, satt i valet och kvalet tills en kompis på Facebook sa att det va klart vi skulle åka, bättre med regn än stekande hetta. Det är ju så sant:) Jag fixade det sista jag inte gjort i går och gjorde mig i ordning.
Alexander vaknade strax efter, han frågade om han skulle till dagis idag. Nej, idag åker vi till Kolmården! Där va det sagt och bara att hålla vad man lovar. Väckte Jonathan och Jonas som åkt med nattpatrullen så han va lagom pigg;)
Åt frukost och packade in oss i bilen, mot Norrköping. Har lånat en dvd till bilen av Beppe och TACK! Va bra det funkade, barnen satt som ljus på vägen ner och kollade på Pippi på 7 haven.

När vi kom till Kolmården åkte vi Safari först, Alexander blev eld och lågor när han fick se girafferna:) För er som inte vet har han en giraff som gosedjur. VI såg alla djur under safari turen, Björnen som klättrade upp i ett träd för att sen kasta grenar och bark på "kompisen" nedanför. Lejonen parade sig...  Solen kikade fram och det gjorde djuren med:)

Parkerade och det va MKT folk men vi har haft en kanondag! In i parken och gick direkt till delfinariet för att kolla på delfinshowen. Jonathan och Alexander va spända och när dom släppte in delfinerna innan föreställningen och dom simmade runt och lekte. När dom simmat en stund och tränarna tog in dom i bassängen bakom tills föreställningen började, frågade Alexander om det redan va slut:) Sen stog dom mellan benen på mig och Jonas som satt och kollade med ögon som kunde ploppat ur ögonhålan närsomhelst;) Dom klappade händerna och stog helt fångade av upplevelsen. Showen va rolig och medryckade. Kändes jättekul att dom fick uppleva dessa underbara djur! När vi kom ut frågade dom om vi skulle gå in direkt igen och kolla. Vi kollade lagunen och Brådjupet. Under tiden vi såg showen hade det kommit en rejäl rengskur, sen kom det ca 10 droppar så vi va aldrig blöta, solen kikade fram då och då.
Vi åt lite sen kollade vi resten av djuren, snöleopard, tigrar, apor alla va framme och lekte och verkade tycka de va skönt att vädret va bra. Vi va in och hälsade på getter, får och grisar. Killarna tyckte det va så kul:) Alexander åkte elbil runt en slinga, va jättenöjd när han kom tillbaka.
Vi hann inte se en show till, hann inte heller med Bamses värld, Delfinexpressen el linbanan. Men eftersom pojkarnas faster och "farbror" och kusiner vill åka så blir det nog en sväng till i sommar:)

Vi gick in och kollade på Tropicarium oxå på alla ormar, spindlar och andra läskiga djur!! Frågade Jonathan om han tyckte det va spännade men lite läskigt? JA! Det tycker jag med sa jag, då log han mot mig:)
Grabbarna har varit så duktig hela dagen:) känns så kul att göra ngt som familj när allt går så smidigt!
På vägen hem somnade båda två efter ett par mil, kl va då runt 19. Jonathan sov hela vägen hem, Alexander vaknade när det va 5-6 mil kvar hem. Det va svårt att få dom att somna ikväll:) men nu sover Jonathan i sin säng och drömmer säkert om delfiner, det är det första dom sagt att dom sett när farmor och farfar frågat vad dom sett för djur idag:) Jonas och Alexander sover i hans säng.
Jag ska skaka våra lakan och duscha för jag och Kira har varit ute och joggat sen vi kom hem...ja jag är inte riktig, gått en hel dag i Kolmårdens djurpark med backar utan desslike..för att sen ut och jogga när jag kom hem;) men huvudvärken släppte och jag känner mig pigg! Men kommer alldeles säkert somna ovaggat...

Take Care!

Semester:)

Va skönt det är med semester, tydligen har jag tagit semester från bloggandet oxå....
Men idag passar jag på att redogöra för vad som hänt sedan sist:)

Om vi börjar med midsommar helgen.
Jonas jobbade em på midsommarafton, jag och barnen va hos mamma och pappa. Min moster ,mormor och morfar var oxå där jättekul:)
Vi åt gott och fick jordgubbar till efterrätt! Va upp med matlåda till Jonas på hans jobb.
På lördagen fixade vi mest här hemma.
Sen på söndagen kom Anna och Niklas från Riddarhyttan:) vi vuxna åkte ner till Göteborg. På vägen ner åt vi Mc Donalds, Anna är allergisk mot väldigt många födoämnen, speciellt frukter och grönsaker men Mc Chicken funkar bra! Det blev en miss i beställningen i Örebro och som kompensation fick vi 4 st Mc flurry med daim:) här va det bara för mig och Jonas och äta för det är nötter i daimen och det tål inte Anna, Niklas är laktosintolerant....
Vi kom ner till Göteborg och där tog personalen hand om bilen vi fick jättefina rum med utsikt mot Liseberg;)
Vi gjorde oss klara och gick bort till Ullevi, kom i bra tid för vi behövde inte köa.
Satt inte tillsammans men vad gjorde de vilken häftig upplevelse:) AC/DC vilka rockgubbar!!! Dom är ju helt otroliga.
Konserten höll på över 2 timmar och vilket drag:D
Efter konserten va vi hungriga och tog Mc igen eftersom Anna klarar det. Vi satt ute och åt och det rörde sig med folk hela tiden härligt att sitta och bara kolla på folk. Gick sen tillbaka till hotellet och satt och pratade länge.
Frukosten dagen efter såååå god! Älskar hotellfrukost;) Gick sedan en sväng på stan men tyvärr hade folk för mkt parfym på sig så Anna hade lite svårt med sin andning...
Vi gick tillbaka till hotellet och Jonas ringde så dom skulle köra fram bilen, mkt riktigt stod den där när vi kom tillbaka så det va bara att packa in och rulla hemåt.
Blev ett stopp i Skara på Jula och Mc...ganska trötta på Mc men det fungerade bra för Anna och det kändes som det viktigaste:)
Barnen hade haft det jättebra med kusin Emmy och farmor under tiden.

Vad mer har hänt? Vi har köpt båt, men tyvärr var det en skada på den så det va full med vatten! Vi har iaf hunnit åka en del och va härligt det är och bara packa fika och åka ut en fin dag. Pojkarna njuter för fullt:) ja Jonas och jag med!
Men nu ska den köpas tillbaka och vi ska se oss om efter en annan båt, för den här kräver mkt jobb! Eftersom fogskummet i den va alldeles genom surt!
En dag va vi ute med Anders, Petra och Elva i deras stuga, Jonas och Anders hade jour och fick såklart larm när dom höll på att lägga ut en boj. Anders har vattenskoter så båda åkte in på den, körde upp på stranden sen va det bara för dom att springa:) Det gjorde lite ont att springa barfota sa Jonas, speciellt på tillbaka vägen;) men vi vet att det fungerar iaf:)

Har nu haft semester i en vecka:) så härligt, tyvärr har sommaren tagit en paus....och det har regnat i några dagar, idag är det mulet. Får se vad vi hittar på, imorgon ska vi ev åka till Kolmården om det blir väder för det, får gärna vara lite mulet men inte regna.

I helgen har min bror och hans flickvän varit i Frövi och hälsat på:) pojkarna tycker så mkt om båda två.
Dom tjatade hål i huvudet på mig under fredagen, Jossan slutade 23 på fredagkväll och efter det åkte dom hit. Men det va lite svårt för pojkarna att förstå när dom skulle komma. Men på lördag cyklade jag, Jonathan och Alexander dit Jonas höll på med vårat pooldäck:)
Jag var tvungen att åka iväg och köpa matta att lägga under poolen och ett poolöverdrag, så Alexander och Jonathan va kvar hos morfar och Jossan, mamma och lillebror va och handlade. Va hem och hämtade pengar och bil, åkte sen tillbaka till pappa och mamma och fikade:) Pojkarna brydde sig inte om mig så mkt alls dom har hittat en ny kompis i Jossan:D så kul och se hur dom får kontakt med andra människor och skapar nya band:) det spelade inte dom någon roll om jag stannade el åkte;)
Hittade det jag skulle och det blev jättebra med poolen! Det som är kvar är en trappa, grind och staket:) Sen väntar vi på bättre väder så vi kan ha poolparty;)

I lördags va jag till Laila en stund på kvällen, det va tjejfest:) jättetrevligt! Alla hade ngt att äta med sig i form av frukt el snack. Sen skulle endel gå ut i Örebro men eftersom Jonas hade jour så va inte det ett alternativ för mig eftersom jag skulle behöva ta pojkarna på söndagmorgon om det blev ngt och det lockade inte:)

Igår va jag, Jonas, Alexander, Jonathan, Jossan, Plutten och Futte till Örebro och åt på La Pampa:) det va gott!
Värt att prova om man gillar kött;)
Plutten och Jossan åkte hemåt och vi rullade mot Frövi. Stannade till vid Ica Maxi och köpte godis, en kylväska Futte lärde pojkarna massa tok!!! Sen köpte han två vattengevär åt dom:) tidigare på dagen kom han med två radiostyrda båtar:) Tack Futte:)

Idag har vi inga planer, Jonathan är jätteglad här för han har fått ett kort från sin bästa kompis som varit en vecka på Öland! Men nu är dom hemma så vi får se om dom ska leka idag:)

Har semester 3 veckor till så nu håller jag tummarna för att solen pallrar sig fram igen:)

Ta hand om era nära och kära!

/C

RSS 2.0