Paris!!

Fredag: vaknade upp till en solig morgon här i Paris. Jonas och jag gick och köpte färskt bröd i en butik nära lägenheten.
Sen när vi precis var på väg ut kom det en regnskur.
Planen för idag va Invalid domen där Napoleon ligger begravd och sen ta oss till Notre Dame. Vi gick och vi gick stannade på ett ställe och åt lunch, det är ju lite roligt att man sitter på trottoaren och äter.
Vi gick vidare och kom fram till Notre Dame, det är en imponerande byggnad med vackra glasmålningar. Det är stort säkerhetspådrag runt alla sevärdheter så det tar lite tid att komma in för dom kollar alla väskor och ryggsäckar och scannar fickor. Men det känns bra med tanke på vad som har hänt.
Efter Notre Dame tog vi en fika och bestämde att vi åker till Sacre couer. Ner i underjorden och på något sätt ( med hjälpa av Jonas och pappa) tog vi oss dit.
Vi kom först in på dom riktiga turiststråken när vi gick upp mot byggnaden. Sen tornade den upp sig vilken byggnad! Så vacker. För Notre Dame är inte vacker men mäktig och vacker inuti. Men Sacre couer är en vacker byggnad med långa trappor upp och grönska och en häftig utsikt. Tydligen finns det en linbana man kan åka upp istället för att gå i trapporna men det såg vi först när vi kom upp😄
Killarna tyckte inte en till kyrka var så speciellt rolig!!och undrade om jag gillar kyrkor jättemkt. Förklarade för dom att när man kommer till andra länder finns det vissa sevärdheter som man "måste" se. Så nu blev det tre kyrkbyggnader på en och samma dag😂
Sen gick vi till konstnärskvarteren och såg det. Vi tog oss neråt från höjden och hittade en restaurang som låg på en liten gata och såg mysig ut. Maten var inte alls bra smaklös och köttet var skuret åt fel håll. Vilken miss! Jaja, man måste stöta på några dåliga restauranger under tiden oxå.
Sen tog vi tunnelbanan tillbaka, det är ett riktigt häftigt system! Förstå när dom byggde det med alla förbindelser hit och dit. Upp och ner massor av trappor och gångar. En liten miss i beräkningen när vi kom till slutstationen men hem kom vi!
En lång dag till ända😊 med mycket intryck och historia!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0