Hmmm

Då va det ett tag sedan jag bloggade.... och det här och blogga ikapp säger dom som är duktiga på det att man inte ska göra för då tröttnar man... MEN om man som jag nu varit med om massa med roliga saker som jag tycker NI ska få ta del av måste jag ju blogga ikapp:)

Så vi börjar med lite historik... Jonas har genom facebook fått kontakt med en "gammal" klasskompis. Nu är ju hon inte urgammal men ändå gammal... dom har inte träffats på 24 år så lite gamla är dom nog allt:P
Haha, men nu har dom fått kontakt och under sommaren har Ida som hon heter och hennes familj planer på att åka till Dalarna på semester och planerar ett stopp här i Frövi på vägen upp...
Så så blev det! Fredag den 22 juli var dagen D... Tänk om det inte alls fungerar? Tänk om vi inte alls passar ihop? Om barnen inte tycker om varandra? Tankarna var många och när vi åkte in till Örebro och mötesplats Ica Maxi var vi något nervösa... MEN det behövde vi inte vara!! vilka underbara människor vi lärde känna underkommande dagar:)
På lördagen vaknade jag av att det luktar pannkakor ifrån köket! Ida står och steker pannkakor för kommande
utflykt till Parken Zoo



Solen var med oss hela dagen och barnen som verkligen hittat varandra hade precis som vi vuxna en riktigt bra dag:)

Alexander

Jonathan

Melvin

Adelina

Felix
Hela barnaskaran:)




Den här tigern såg jag och barnen, mormor och farmor för ca ett år sedan men då såg det ut såhär...


Ser ni tigerungen mellan framtassarna på mamma tiger? :)


Jonas

Ida

Kenneth

Melvin och Jonathan

Dom här är bara så söta:)

Måste hålla koll så inga rovdjur tar familjen!

Dom här söta djuren tog vi med oss hem:)

Glömde berätta en sak... Ida hade några dagar innan avfärd skadat Kenneth med husvagnen... Ja nu körde hon inte över honom... men han kikade in i husvagnen utan att benen va nervevade och då rörde sig dom inne i husvagnen så metalltröskeln skrapade emot hans ben och han fick ett sår när dom kom hit var det väldigt fult faktiskt så han och Jonas började Frövi besöket med att åka till Linde lasarett och Kenneth fick diagnos Rosfeber och fick antibiotika... det kändes bättre på lördag men inte riktigt ok så på söndag tog domen nu tur till Linde lasarett... fick en ny antibiotika och då blev det mkt bättre... men för att Kenneth skulle klara alla promenader så beordrade hans fru ett stödstrumpe köp och han sa att det räddade nog honom så han kunde vara med på våra äventyr:) tycker jag va tur för vad hade det varit utan Kenneth:)

söndagen skulle varit avresedag för familjen MEN vi hade så trevlig och hade inte hunnit kika på Frövi än så dom stannade en dag till och barnen lekte för fulla muggar;)
På måndag morgon ringde Ida och bokade husvagnsplats i Rättvik åt dom. Sen skulle dom fara under dagen. Men under frukosten bestämde vi att våran familj oxå skulle åka upp:) helt bara sådär....
Men då uppstog problem... Jonas hade jour tisdag onsdag och torsdag... men som en räddare i nöden fanns Rickard där och ställde upp:) Tack!!! Så vi bokade stuga och jag började febrilt tvätta kläder!!!!
Så tisdag morgon rullade vi upp till våra nyfunna vänner i Rättvik.
Stugan va mysig och vi bodde jättebra, bara en å mellan våran stugfa och deras husvagn:)

KNÖLSVAN hette våran stuga:)



Glada killar på semester:)

Adelina:)

Melvin:)

Alex:)

Felix:)

Jonathan koncentrerad:)
Barnen fiskade mycket tyvärr inget napp men dom hade kul tillsammans:) trots flygfiskar och bottennapp!
På tisdagkväll stog bowling och mat på listan:) Ida & Kenneth tänkte att efter all bowling på Wii här så måste barnen få spela på riktigt! Sagt och gjort, kul hade vi med många olika stilar och kasta klot:) Tyvärr inga bilder på de;)
På kvällen hade Jonas & Kenneth sådan otur att dom har snälla fruar så dom var på Rydell & Quick!

På onsdagen var det riktigt varmt så vi åkte till badet och gick på långa bryggan:)
Alla säger att det är såååå kallt i Siljan... vi kom fram till att det var svalkande:)
Barnen lekte i sanden och liksom oss vuxna en toppendag!


Min favoritbild<3
Vi paddlade kanot i ån som gick runt hela campingen, jag va helt slut i armarna och barnen bakom mig var blöta! Tvunget skulle det ju tävlas så fort vi kom i kanoterna och hej va det gick:) och roligt hade vi Jonathan fattade galoppen snabbare än jag och berättade för mig vilken sida jag skulle paddla på i svängarna;)
Grillade på kvällen och Ida & Kenneth hade en vit grill, den var svart/grå när vi grillat klart framåt 22 på kvällen:P men gott va det!
På torsdagen åkte vi hem... med ganska tunga hjärtan...men vi förlorar ju inte våra vänner och vilka underbara minnen vi har med oss resten av livet! Men på fredagen när familjen åkte hem svängde dom in här på mat och dom fick med sig kort från en av dom bästa semestrarna hitills:)
Tack Familjen Brinning Klasson för en trevlig semester och tack för ni finns i vårat liv!

På fredagen var det dax att packa igen... På lördagen gick tåget till Göteborg.
Men på fredag kvällen hann vi träffa våra vänner Micke, Rickard och Sara :) Tack våra vänner för en supertrevlig kväll:)
Till råga på allt fick vi med oss Jonas bror Per, sambon Eva och sonen Martin till Göteborg. Jimmy, Samira och Camilla var redan bokade. Tack Linnéa för hjälpen med bokning av hotell:) vi är sååå nöjda!

Vi bodde på Gothia Towers, på våning 12 med utsikt över Liseberg!:) Vi var självklart uppe på våning 23 och resturang Heaven och åt den berömda räkmackan:) god va den men DYR!!! Sen blev det Liseberg för hela slanten....Jonathan var osäker på Lisebergsbanan, men vi sa att åk en gång... Okej då, när han kom ner sa han att han inte kunde andas, och han var vit i ansiktet:/ men han var nöjd att ha åkt den men ALDRIG mer!!!! Flume Ride, Kållerado, Balder, Båtar, Rabalder ja mkt åkte vi. Och god mat åt jag iaf på Hamnkorgen tror jag det hette inne på Liseberg. Dom andra tyckte de va sådär... Vi gick ifrån Liseberg vid 22-tiden med ömma fötter och trötta ögon. Så skönt med en dusch och få krypa ner i sängen:) jag och pojkarna sov gott. Jonas sådär men laddade för hotellfrukost va vi alla vid 9-tiden. Åh va gott det är med hotellfrukost, tycker alltid fruksot är gott men att få välja och vraka och äta länge det är mumma:)

På Söndagen lämnade Per, Eva och Martin oss för hemfärd. Vi andra bestämde oss för att gå på Universeum.... och det va ett smart drag, för när vi tittade ut hade det kommit en regnskur:) Mat på Kina lestulang.... sen blev det önskemål från barnen om Liseberg igen:) så vi fortsatte åka karuseller:) Camilla sken som en sol och vinkade och hejade på allt och alla:) en riktig goding är hon:)
Jonas, jag, Alexander och Jimmy stog i kö till Lisebergsbanan, Samira, Jonathan & Camilla kollade på men Jonathan ångrade sig och ville åka med... och efter den åkturen blev det många fler:) och kön var mkt kortare denna dag och det gällde dom flesta attraktionerna:)
Tyvärr blev det ingen atmosfear för min del, ingen som ville åka på lördagen, på söndagen hade jag åksällskap men då stod Atmosfear still hela dagen:/ otur;)
Vi åkte och belv blöta även på söndagen:) men det gör inget sa killarna för det torkar, och vet ni.... man är fegis om man har regnponcho på sig när man åker vattenattraktionerna:P
Blev en tidigare kväll på söndagen och till kvällsamt blev det tacobuffé på hotellet mkt gott:) Innan sovdax blev det sammanstrålning på Jimmy&Samiras hotellrum med chips och dricka:) sen sov vi gott alla hela natten. Ännu en morgon med god frukostbuffé :D
Denna dag va hemresedag... så vi tog spårvagn till station och låste in väskorna sen blev det en tur i paddan:) gillades av hela sällskapet:) Vi såg mer som vi måste uppleva i Göteborg... så var säkra vi återvänder;P
När vi satt oss på tåget började det regna, kändes helt ok efter en helg i Göteborg med underbara vänner och även här många härliga minnen eller hur?:)

Borta bra men hemma bäst!

Nu är det tvätta och städa som gäller... men nu ikväll har vi varit på äventyr på sjön med våra vänner Sara & Rickard säljvklart var Bamse & Clash med och badade och åt korv:) Tack våra vänner för en trevlig kväll:)

så imorgon ska jag väl ta tag i det tråkiga om jag orkar:P har ju semester några dagar till.....

Livet känns så mycket lättare med riktiga vänner!
Heller några få riktiga vänner än många ytliga....

// Cissi

Kommentarer
Postat av: Tommy

Ni verkar ha haft den där härliga semestern som ni är värda =)

Postat av: Cissi

Tack Tommy det har vi verkligen:)

2011-08-04 @ 22:16:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0