Mexico! Tulum

Igår vaknade vi tidigt som vanligt. Vi åt frukost och det var mulet så vi bestämde oss för att åka till Tulum innan värsta anstormningen kom.
Så på vägen dit tog vi en taxi, vi blev avsläppta vid ruinen. Där stod det fullt med försäljare av olika "paket" entré, snorkling, snorkling i cenote, båttur med fotografering och en guide allt i olika prisklasser. Vi va envisa och griniga och valde att gå själva. Hon sa att all fakta stod på spanska så vi behövde en guide. Men vi gick till entrén och där stod det guider, för barnen var det gratis  vilket damen sa att det inte var. Vi blev en grupp på ca 10 personer och fick en guidning på området vilket var (tyckte vi vuxna) var intressant. 
Den ruinen är den enda som ligger vid havet, inte lika bevarad som den stora chichen itza men lagom för oss.
Vi valde att inte bada där då det var blåsigt och sen skulle vi hitta någonstans att byta om till torra kläder. Varmt var det så vi gjorde besöket sen gick vi tillbaka där vi kom ifrån och där sålde dom hängmattor så återigen prutade Jonas och Niklas tills även denna säljare blev sur men det blev mycket billigare som dom tidigare gångerna men vi har säkert blivit blåsta ändå😉
Vi tog en kollektivo på hemvägen och det var mer än halva priset för oss 5 än taxin... Väl hemma åt vi och la oss vid poolen men det dröjde inte innan det började regna men vi hoppade i poolen och badade någon timme till. Vi kände att vi var mycket nöjda med att det är fria byten på handdukar hur många gånger man vill!

Vi avslutade kvällen med en Rock show här på hotellet. Personalen gör olika shower varje kväll så lite finns det att kolla på.

/CKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0