Lördag:)

Då va det lördag:) skönt med ledig helg!!! Tyvärr jobbar Jonas 6-18 så det blir inga utflykter tillsammans.

I torsdags var det ännu en tidig morgon. Jonas har ju jobbat natt så han kom hem vid 6 och la sig när vi gjorde oss klara för ännu en dag:) dagen flöt på bra tills jag skulle åka med matlådor, när det sista skulle levereras började det lysa en röd lampa i bilen och det stod MOTORFEL med röda bokstäver!! Jag hörde Futtes ord ringa i mina öron, när en röd lampa lyser Stanna! och stäng av bilen!!! Så jag gjorde det... självklar var det den sista lådan som är längst att leverera för brukaren bor långt upp i skogen.... och då är mottagningen på tele självklart si sådär! jag ringde iaf till jobbet, dom förstod vad som hänt och vart jag stod trots det klippte! Så efter 20 min kom Helené och plockade upp mig, vi levererade matlådan och ringde bärgare. Sen väntade vi och väntade en timme väntade vi på bärgaren som kom och tog med sig bilen. han sa att det va bra att jag inte körde mer när det lös :) DUKTIGA JAG!!! :) Tack Futte något har du lärt mig:P
Så ja det blev övertid, skulle slutat 13.30 meen 15 kom jag från jobbet. Hem och snabbt in på Ica och handlade, sen hem och plockade undan lite. Jonathan hade en kompis här som både han och Alexander lekte med. Sen kom Sara, Rickard, Bamse & Clash!

Clash!

Bamse!
Fullfart även på trebenta Clash! Han har brutit en klo så pulpan är helt blottad! Stackar´n
vi fikade med kladdkaka (det är grymt gott!) och pratade om hur vi haft det och hur dom haft det.
Dom åker till Thailand om cac 11 veckor, kan tro det ska bli skönt!
Jonas & Jonathan och kompisen åkte på fotbollsträningen, den sista uteträningen. Vi andra kröp upp i nya soffan, Rickard åkte på larm. När han kom tillbaka var det dax för dom att gå hem och äta pizza:) Jag och Alex lagade chili con carne och ris. Lagom när vi ätit maten var det hockey på tv Modo-aik. Så jag tog en promenad med Shakira. När jag kom hem låg Jonathan och sov i soffan, han som promt skulle med på promenad!

Igår jobbade jag med, så ännu en tidig morgon! men igår var jag inte ute och åkte någon jobbil, så nu har vi iaf två st:P igår var det jätteroligt och jobba härliga människor:) vi skrattade så tårarna sprutade, det är inte varje dag:)
Hem och hämta killarna, Jonathan sa att det va skoldisco på kvällen men han visste inte om han ville gå!
Men under em bestämde han sig för att gå med kompisarna. Så kvällen var lugn, det var tomt vi matbordet och i soffan:) Alexander njöt av att vara själv med mamma och pappa kändes det som:)
Vi åt fläskkarré och Jonas potatisgratäng, så gott. Sen hämtade jag discokungen som hade haft en kanonkväll. Mycket godis, chips och dricka hade han köpt! Både han och Alexander slocknade i soffan. Vilket jag oxå gjorde senare:) vaknade av att Jonas skickade ett sms med GODNATT! Så jag gjorde mig iordning och la mig i sängen... och Jonas som skulle upp tidigt imorse låg och spelade musik på Spotify! Lyssna på den här, kommer du ihåg den här?! DEN HÄR är bra! Gaaah:/ men jag somnade tydligen:P för vid 9 vaknade jag helt av mig själv:) Jonathan & Alexander sov till halv 10 sen låg dom på soffan en stund och kollade barnprogram.
En äggfrukost sen var vi klara för dagen! har tvättat två maskiner med tvätt, en med disk och bäddat rent och dammsugit:) känner mig nöjd, ska torka av golven oxå sen är det klart!

Ikväll kommer Micke och äter och kollar hockey, vi ska byta semesterbilder oxå :D
Nu ska jag ner och köpa en Harry Boy!!

Ha det bäst!

//Cissi

Tillbaka i verkligheten...

Ja då var vi tillbaka i verkligeheten med rutiner (som inte sitter) jobb, matlagning, städning ja allt en vardag innehåller!

Ångrade mig ganska mkt i söndagskväll och rejält på måndag morgon när klockan ringde 5 :/ fy så segt de va att kliva upp. Att väcka pojkarna va inte en lek! Jonathan somnade om säkert 11 gånger och Alexander frågade om han verkligen måste gå upp nu?!


Alexander<3 med alla sina gosedjur!

Vi kom iväg och ganska i tid;)
Det gick bra och jobba, Tack till Louise! som bytte jobb med mig då jag inte fick på mig skon på höger fot pga ett bett på hälen! så jag trampade runt i mina Foppa. Visst va det segt och jag var trött och vid lunchen vid 13 tiden sa en jobbarkompis va du mkt trött i morse Cissi, Nja va då då? din namnskylt sitter upp och ner! jaja, det gick bra och jobba och några brukare hälsade mig välkommen hem:)
Barnen hade haft en bra första dag på skola, förskola oxå. Jonas hade laddat hela dagen för rökdykning. och bästa Emmy kom förbi och pussade och kramades:) och fick massage!
Jonas var på rökdykningen sen tillbaka till stationen duschade för att sedan åka till Korsnäs för möte och nattjobb. Men har man slappat i 2 veckor är det bara och köra hårt!!
Ja både pappa och mamma var förbi och sa hej och hörde hur vi haft det:)

Igår tisdag var jag ledig, och Alexander oxå. Han låg inlindad i en filt hela förmiddagen i en saccosäck och kollade barnprogram. han klädde på sig vid 12.30 när det dukades fram lunch. Jag bloggade och plockade lite, Jonas sov ju så det blev inte mkt gjort! När han sedan vaknade åt vi och jag hämtade Jonathan i skolan. vi var tvungna att åka in till Örebro och köpa ny tvättmaskin och den nya fungerar så bra:D
Så jag tvättade endel i går kväll. Pojkarna var hos farmor och farfar en stund dom har saknat varandra mkt tror jag :) sen åkte ju farmor till Norrland imorse på semester med en kompis.
Jag snörade på mig skor och gick en promenad det var så skönt!

Idag var det oxå segt att gå upp trots jag fick sovmorgon till 7! Båda pojkarna låg i saccosäckarna och tittade på barnprogram när jag kom upp. Fixade havregrynsgröt och ägg. Sen bar det iväg, Jonathan till skolan och Alexander till förskolan. Hade utvecklingssamtal med Alexanders ansvariga pedagog (är ju så fina namn nu för tiden) och det gick jättebra. Han är en omtyckt, positiv kille som engagerar sig i allt som händer med ett leende!
När jag kramat hejdå, gick jag en promenad i regnet och kände mer och mer hur jag ogillar hösten:/ sen var det bara hem och duscha, hängde tvätt körde igång en ny och plockade ur och i diskmaskinen. Sen mot jobbet, en kortdag men hade ett möte med anhöriggruppen först sen lite i magen för att sedan ha APT (arbetsplatsträff) resten av eftermiddagen.
Jonas hämtade killarna, sen in till Örebro igen för att besiktiga bilen. Jag handlade på vägen hem och när jag står på Ica parkeringen kommer dom förbi på vägen med en MIO-kärra bakom bilen!! YES!!!! våran soffa:) när jag kom hem hade bästa Jimmy varit här och hjälpt Jonas bära in soffan och ställt den på plats!! Känns så skönt att ha en soffa igen:)
Just nu spelar killarna Wii och jag bloggar och lyssnar på musik:)





Jag älskar den här låten!

Den här är sommar för mig...

Nån mer som blir partysugen;)


Nehe, dax att ta kväll i soffan:) soffhäng nästa!

//Cissi

Rhodos

Lite ringrostig är jag med tanke på hur längesedan det är jag skrev ngt sist!

Denna gång blir det antagligen ett långt inlägg.... Har ju äntligen varit på våran efterlängtade semester på underbara ön Rhodos:)

Söndagen 4 september var dagen D! Men förberedelserna började långt innan... Ja va mkt man kommer på att man behöver ha med sig! Men vi fick med allt och lite till och packade gjorde vi på fredagkvällen. När söndagen kom var vi så gott som klara, bara det sista. Jag hade ju även TOKstädat här hemma under veckan så vi skulle komma hem till ett rent hus:) bäddade rent på söndagmorgon.... det var nästan så man längtade hem innan vi ens åkt... för känslan av att krypa ner i en nybäddad säng den är härlig!
Men vi kröp inte ner, Jonas åkte till Arboga och hämtade Micke. Per kom och vi började packa in i bilen, även fam Hilmersson slöt upp och vi begav oss till Örebro flygplats.

Planet skulle lyfta 16.45, vi var där i tid och checkade in. När vi stod i kön kom det ett sms at planet var försenat:/ ny avgångstid 18.15:( roligare kunde resan ha startat! Vi satt på flygplatsen och fick meddelande om att planet lämnade Rhodos, då känns det långt. Men vi åt och drack, barnen lekte i lekhörnan. Vi spelade spel och pratade, så tiden gick fort. När planet landat gick det fort när dom städade och lastade väskorna, jag tror vi lyfte vid 18.30. Flygningen gick bra landningen oxå och det gick relativt bra att få väskorna på flygplatsen. Vid halv ett lokal tid hade vi landat på vårat hotell. Och vilket hotellkomplex!!! Vi bodde i huvudbyggnaden Athena. I en lägenhet på 3:dje våningen.

Jonas & mitt sovrum.

Pojkarnas sovrum och vårat vardagsrum:)


Dörren till höger är toaletten

Ett litet trinett kök...som vi inte använde för vi hade All inclusive.

Eftersom vi kom ner på natten så blev det en dusch den strötdök vi i sängarna.
Vi vaknade upp till ett strålande soligt Rhodos. Under dom två veckorna vi spenderade där va det inte ett moln för solen en enda gång! Ja kanske på natten men va gjorde de;)
Frukost med bästa Micke, sen blev det poolhäng, med gott att dricka:)


Utsikt från det poolområdet vi var vid.







Poolen


Jonathan

Alexander

Jag

Micke




Mycket poolbus blev det:) kommer mer bilder längre ner!
Efter poolen va det gott att dricka och härligt att värma sig i en solstol!



Det var bra att ha All Inclusive! Dom brickorna vi trampade på så alla drickor rann ut och alla groggar som va TOKstarka:/ det va bara och hämta nytt!

Vi hade havet previc nedan för hotellet, man gick ner för en trappa sen va man där!



Havet är härligt:)

En dag tog vi en båttur. Dagen bestod av snorkling och Jonas dök!

Båten vi åkte med.

Micke & Alex

Jag i havet.

Micke & Alex

Jag & Alex

Jag & Jonathan

Vi köpte oss en digitalkamera som är vattentät och stöttålig innan vi åkte och det är den alla bilder är tagna med.


Havet är djupt! Och så vackert:)

Jonas tog det till en djuparen nivå och dök. han och min lillebror dök ju när vi va på Cypern så han ville gärna prova igen. Och han tyckte det kändes bra, men det var mer att se i vattnet på Cypern:)

På G!


På väg ner....

Nere!

Häftigt:)


Bye...

Jimmy, Samira & Camilla bodde på ett hotell som låg ca 2 km från vårat. När vi bokade fanns det inte mera plats på vårat hotell:( men dom fick ju på ett annat! Och när vi va ute och dök och snorklade så låg vi precis utanför deras hotell:D

Tyvärr va det inte lika lätt för oss att vara på deras hotell en dag som för dom hos oss.... så dom kom och badade i havet och poolerna med oss!

Jimmy

Jimmy & Samira

Camilla & Samira sötaste tjejerna:)

Bästa Micke!

Jonas<3



Vårat hotell från havet sett:)

Jonathan & Camilla

Alexander levde med cyklop och snorkel på sig under semstern:)

Våran älskade barn <3<3


Några vybilder.


Många trodde Jonas & Micke va bröder:) Hey Brossan!

När Jonas snorklade lekte jag och pokjarna med kameran i vattenkanten:)


Sen blev det mera poolbus!



Maten åt vi på en restaurang på området. God mat, jättebra service och rent!
Det va buffé till lunch och middag så alltid fanns det något som passade, barnen hade en egen buffé som Alexander hittade sin favorit: Korvstroganoff och ris. Jonathan åt gärna från vuxen buffén och mkt tzatziki:)




Vi var en heldag i Rhodos gamla stad på söndagen med Jimmy, Samira & Camilla. Micke hade ju bara en vecka hos oss på Rhodos så han åkte hem på söndag morgon och vi åkte till stan.



Vi fick vänta länge på maten på kvällen:( ogilla speciellt när man har barn med sig! Men barnen tyckte om att gå och titta och det va ju varmt och skönt på kvällen!

Dagen efter blev det vattenparken i Falliraki, riktigt skoj!

Den här bollen tyckte pojkarna va det roligaste. Dom fick gå före vuxenkön och vara där inne helt själva!
Det är ju pga av viktskillnaderna på barn och vuxna, men va kul dom hade!


Full koncentration!


Vi såg på show varje kväll det var. OJ! Va duktiga dom är. Två tjejer och två killar från Sverige som aldrig träffats för... men vilken kemi på scenen! Och vilka röster.... det va så man fick gåshud.

Här är IDA! Hon sjunger bättre än Marlena Ernman sa Jonathan:) och det gjorde hon definitivt!


Peter, Linnéa, Alfred & Ida


Här är det glada goa showteamet!
Är ju lite avis på dom som är på Sunwing Kallithea nu och får höra dom underhålla:)

På hotellet fanns även Lollo & Bernie en giraff och en björn som busade, dansade och hade en egen sång!
Minidisco va det på kvällarna och sista veckan va pojkarna med och dansade:)

Jag skrev ju att Micke åkte hem på söndagen. Då är det avrese och ankomstdag och på måndag morgon möttes Jimmy, Samira & Camilla av Helena & Roger i deras frukostmatsal. Det är Jimmys föräldrar:)
Vi tog en dag i Rhodos med dom, vi skulle badat....men det blev inte så;)

Här sitter vi på Romeo en bra restaurang i gamla stan


Bondens gryta som jag och Jonas åt. Va riktigt gott.

Sen blev det en sväng i nya staden med innan vi åkte hem till hotellet.
Där blev det mer spex och bus i poolen.




Vi var en dag till akvariumet på udden i Rhodos stad. Det var inte mycket att se... och varmt var det den dagen, den enda dagen det inte blåste på ön. Annars fläktade det men det var tur för det va en som uppmätt en temp på 50 grader i solen på balkongen... Det är varmt!! Vi hade allt mellan 36-39 i skuggan varje dag. Det var ca 28 grader i havet och det stod 26.6 vid poolerna båda veckorna. Så jag vet inte som skriver kanske en temp i början på säsongen som ser bra ut;)


Vid Mandrakihamnen I Rhodos stad.



Ja jag kan inte annat än sumera dom här veckorna som några av dom bästa i livet.
Vi har umgåtts med goa vänner, haft det lugnt och skönt. Och träffat personer som gjort avtryck i vårat liv....

Helt underbart. JA! Jag kan rekomndera ER att åka till Rhodos.
En dag återvänder vi kanske.... till denna grekiska ö som har en stor plats i mitt hjärta ialla fall.

//Cissi

RSS 2.0