Paris!!

Lördag: så härligt och vakna upp och känna att man har semester😊 trots att Paris inte bjudit på solsken och värme är det en härlig stad.
Jag älskar dessa gamla byggnader och alla vackra detaljer på fasader, balkonger och tak.
Idag hade vi bestämt att vi skulle se Camps Elysees och Triumfbågen. Vi tog Metron dit och kom upp alldeles vid Trumfbågen och precis då kom regnet... på med regnjackorna för även om väderapparna sa uppehåll litade vi inte på dom.
Även här var det säkerhetskontroll innan vi gick ner i gången som leder till byggnaden.
Vi valde att inte ta oss till toppen då vi varit uppe i Eiffeltornet och nu regnade det oxå.
Byggnaden är värd och se om man nu är på plats. Det går ganska snabbt och titta runt. Det häftigaste som killarna tyckte är rondellen utan filer som går runt Triumfbågen. Sen gick vi neråt Champs Elysees och fönstershoppade😊 vi var in i några bilaffärer bara för att se lyxen🌟🌟
Vi stannade till och fikade... dyrt! Men man kan inte förvänta sig något annat på den gatan. Vi åt även lunch och jämfört med den middag vi fick igår var denna så god! Det var tomt på allas tallrikar😊
Vi vandrade fram till pont Alexandre lll en vackert utsmyckad bro.
Sen gick vi vidare till Placa de Concorde
Vilket pappa kom ihåg som en cirkulationsplats som nu blivit den rörigaste korsning jag någonsin sett!! Men vi såg ingen olycka trots bilister, cyklister och gångtrafikanter möttes.
När vi var där och gick bort mot Louvren kom det många polisfordon vissa kravallutrustade. Så det kändes att något var på gång. Vi gick in vid Tuilerierna och stannade för en fika. Innan vi gick fram till Louvren och såg en vacker park och en enorm byggnad som vi läste oss till att den byggts under ca 800 år. Det var bara en timme tills stängning och det började kännas i våra kroppar att vi gått långt så vi kanske tar ett besök där imorgon.
Vi tog oss tillbaka till lägenheten och gjorde oss klara för middag. Ikväll gick vi till våran favorit restaurang Le Suffren och vi blev inte besvikna.
Nu ligger jag mamma och Jonte i lägenheten och dom andra är vid Eiffeltornet och jag har sett bilder att dom åkt högst upp!!
Galet😬 det är ju så högt!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0